Nieuws

 

Excursie Dairy Campus 29 sept

ANLV Vechtvallei,  LTO Noord afdeling Gooi, Vecht en Amstelstreek en Agrarische Jongeren Gooi & Vechtstreek (AJGV) hebben op 29 september een excursie georganiseerd naar de Dairy Campus in Leeuwarden. Op de Dairy Campus vinden allerlei vernieuwende projecten en onderzoeken plaats met als doel om ook in de toekomst voldoende, gezonde en veilige melk te produceren met respect voor mens, dier en milieu.

Het programma  was als volgt:

~ Ontvangst op de Dairy Campus
~ Presentatie en rondgang over het bedrijf. Uitleg over de projecten en onderzoeken.
~ Lunch
~ “Verhogen pensioenleeftijd koeien: hoe kunnen we dit bewerkstelligen?” Roselinde Goselink deelt haar bevindingen als onderzoeker voeding en fysiologie van herkauwers bij Wageningen UR met ons en gaat hierover met ons in gesprek.Terugblik demodag 14 juni: Bemesten is Vakwerk!

Op 14 juni 2016 hebben ANLV Vechtvallei en LTO Noord afdeling Gooi, Vecht en Amstelstreek een training/demo georganiseerd waarbij de bemesting van drijfmest op klei- en veengrond centraal stond. Deze dag werd georganiseerd in samenwerking met PPP-Agro Advies en VIC.

 

In de toekomst wordt de huidige sleepvoetbemester verboden op klei- en veengrond. Wat komt er dan voor in de plaats? Het bedrijfsleven heeft de handschoen opgepakt om nieuwe machines te ontwikkelen. Op 14 juni zijn noviteiten getoond en de bezoekers bijgepraat over de wet- en regelgeving. Maar de focus lag op een correct gebruik van  de huidige machines. Daarmee is immers al veel winst te behalen! Een goede afstelling en gebruik zal onnodig verlies van nutriënten beperken.
Niet alleen de techniek kreeg aandacht, ook de gevolgen van het on-/juist bemesten en berijden werd in beeld gebracht.
Ondanks de regen, was het een zeer interessante en leerzame dag!

 

Op Trekkerweb staat een film en diverse foto's van deze dag.

 

Dank aan de familie de Graaf voor het beschikbaar stellen van hun locatie!Zomeractiviteit 24 juni 2016

Vechtvallei en LTO-Noord afdeling Gooi, Vecht en Amstelstreek nodigen u van harte uit voor de gezamenlijke zomeractiviteit: fietstocht en aansluitende BBQ.
Voor dit jaar: Rondje Baambrugge

 

Wanneer: vrijdag 24 juni 2016
Tijd: vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar
Waar: Lindenhoff, Familie Te Voortwis, Rijksstraatweg 21, 1391JC Baambrugge

 

Tussen 19.45 en 20.15 uur stappen we op de fiets voor een rondje door de polders van Baambrugge, waarbij we onderweg ook een kijkje mogen nemen bij de serrestal van de familie Te Voortwis. Bij terugkomst staat er een lekkere barbecue klaar.

 

De eigen bijdrage voor deze avond is € 15,- per persoon.
Aanmelding: We willen u vragen om uiterlijk maandag 20 juni aan te melden via mail:
info@vechtvallei.nl 

 

Wel zin in de avond maar is fietsen niet haalbaar: geen probleem. U bent dan van harte uitgenodigd op de barbecue (wel even aanmelden natuurlijk).

Graag tot ziens!


Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Vechtvallei en het bestuur van LTO Noord afdeling Gooi-, Vecht- en Amstelstreekcontact // copyright jjdesign